Са нама се лакше и лепше учи

САЈАМ ВИРТУЕЛНИХ ПРИВРЕДНИХ ДРУШТАВА СЕШ

У просторијама Средње економске школе, у четвртак 29. децембра 2022. године, одржан је први Сајам виртуелних привредних друштава на којем су ученици представили своја виртуелна привредна друштва.

Код образовног профила комерцијалиста виртуелна привредна друштва су основана у оквиру предмета обука у виртуелном предузећу, код пословних администратора у оквиру пословно административне обуке, а код економских техничара у оквиру предмета економско пословање.

Називи наших ВПД су: СЛАТКО НАОПАКО, ГОЦИНЕ ПЧЕЛИЦЕ, AROMATIK 015, CHOCO BOOM, STIVEN DOCKMAN, SPORT PLUS, MOCO COKO, РЕМИМИДА, KAITO, ČOKOLADNI SNOVI, СЛАТКО МАЛО, LE NOIR, ANGLSSLAY, AQUA VODA.

Ова ВПД се баве трговином на велико шећером, чоколадом и слаткишима, спортском опремом, флашираном водом, одећом и обућом, рачунарима и рачунарском опремом… Већина их је регистрована преко виртуелне Агенције за привредне регистре и налазе се на списку Сервисног центра виртуелних предузећа Србије у Сопоту, послујући путем Централне виртуелне банке у Чачку.

Од следеће године, по новом плану и програму, биће оснивана ВПД и код образовног профила финансијско-рачуноводствени техничар у оквиру предмета финансијско-рачуноводствена обука, први пут као књиговодствене агенције.

За организацију сајма потрудиле су се наставнице економске групе предмета: Вера Лазаревић, Гордана Милошевић, Слађана Станковић и Милица Којић, а остале бројне колеге и колегинице, као и ученици су својим присуством увеличали овај догађај.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email