Са нама се лакше и лепше учи

ШКОЛСКИ КВИЗ

Пред крај првог полугодишта и на крају године, 28.12.2022. год.  организован је „Школски квиз“ у нашој школи. Прва одељења која су узела своје учешће у квизу су била одељења првог разреда образовни профил „Комерцијалиста“ I4 и одељење образовног профила „Кувар/посластичар“ I6.

Квиз је организован у школској сали са почетком у 13:20 часова. Поред ученика наведених одељења, квизу су присуствовали и ученици других одељења наше школе али и велики број предметних наставника, педагог и психолог школе.

Ово је била прилика да ученици на забаван начин покажу своје знање из разних области.  Поред питања из опште културе, стручних питања из области образовних профила које похађају, ученици су се такмичили у игри „Мој број“, где су покушали да препознају познату личност из света културе, глуме, спорта… и на крају су својом кретаивношћу кроз игру и песму завршили такмичење кроз слободну тачку и освојили велики број поена али и аплауза. Победник овог квиза је одељење I4 (180 бодова).

Квиз је организовала наставница Слађана Станковић заједно са педагогом школе Драганом Симић али уз велику подршку и помоћ својих колега, предметних наставника који су своју подршку пружили кроз учешће у формирању питања, лекторству текста и питања али и кроз предлоге и сугестије како би квиз био ученицима интересантан.

Квиз не би могао бити реализован да велико учешће у реализацији техничког дела нису узели ученици „Ученичког парламента“ чији представници су били и у комисији поред наставница Сање Јосиповић, Милице Шотре, Дејане Лазаревић.

Од другог полугодишта такмичиће се одељење II4 и одељење III2 01.02.2023. године, одељење III5 и одељење III8 15.02.2023. године.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email