Са нама се лакше и лепше учи

Учешће на Европском квизу новца 2024.

Министарство просвете Републике Србије већ дужи низ година подржава европски пројекат Европски квиз новца, који је Удружење банака Србије развило са Европском банкарском федерацијом из Брисела и компанијом Kahoot!.

Европски квиз новца је највеће европско такмичење у финансијској писмености за ученике узраста од 13 до 15 година и одвија се на два нивоа: национални ниво и европско финале такмичења (између тимова земаља, које чине два првопласирана ученика на националном нивоу).

Циљ пројекта је подизање нивоа финансијске писмености младих, али и подршка јавном сектору у иницијативама од ширег друштвеног значаја као што су PISA и друге сличне евалуације знања.

Ове године био је рекордан број пријављених учесника.

Из Средње економске школе учествовали су ученици образовног профила економски техничар, одељења I-1: Ирис Цветковић, Драган Грбић и  Лазар Џудовић, а ментор им је била наставница економске групе предмета Милица Којић.

Квиз је одржан 20. марта 2024. године у 14:00 у којем су ученици пратили питања преко YouTube канала UBS користећи платформу Kahoot! на својим уређајима за давање одговора.

Према захтевима Европске федерације, ранг листа се не објављује како би се акценат ставио на учење, а не на надметање.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email