Са нама се лакше и лепше учи

Сарадња пет школа у обележавању Светског дана заштите животне средине

Дана 4.6.2024. у ОШ ,,Вук Караџић“ из Лознице одржан је радни састанак пет школа поводом активности обележавања Светског дана заштите животне средине. Наше школе, које интензивно сарађују у различитим пројектима, одлучиле су да се екологији посвети посебно место кроз заједничке активности, тако да смо већ заједнички обележили Међународни дан планете Земље  https://osvukloznica.edu.rs/medjunarodni-dan-planete…/  и од 22. априла кренули смо са многобројним активностима. Заштити животне средине биће посвећен цео месец јун кроз различите заједничке активности попут интегративне наставе о екологији кроз разлилите предмете, радионице карикатуре, ликовног, литерарног и фото конкурса о природи, еколошкох акција уређења животне средине, предавања и многих других активности које су планиране да се реализују до краја школске године. Циљ је да у подизању еколошке свести упутимо ученике једне на друге, да се друже, сарађују, али и да активно промовишу позитивне примере еколошког активизма и врше утицај на вршњаке и ширу локалну заједницу о потреби да живимо у здравој животној средини. Све ове активности биће обједињене крајем месеца јуна са свим примерима добре праксе.

Састанку су присуствовали представници ОШ ,,Петар Враголић“ из Љубовије-директор Василије Ђукановић и помоћници директора Јелена Ђорђић, Биљана Пановић и Владимир Полић, затим директор ОШ ,,Вукова спомен школа“ из Тршића Александар Поповић, директор ОШ ,,Вук Караџић“ из Липнице Александар Гајић, професорка угоститељства Дејана Лазаревић из „Средње економске школе“ и представници школе ,,Вук Караџић“ Петар Косовац, Владан Андрић и Сања Симић де Граф.

Истовремено, одржане еколошке радионице у нижим разредима где су асистенти радионица били ученици виших разреда а наши гости су обишли ове радионице чији су реализатори учитељице Жељка Дејановић, Зорица Јањић, Мирјана Ћосић, Славица Ивковић, Марија Петровић, Гордана Симић у сарадњи са педагошком саветницом Сањом Симић де Граф.

Гости из Љубовије донели су продукт њихове радионице – израда ручно прављених сапуна који су биоразградиви јер су од природних материјала.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email