Са нама се лакше и лепше учи

Сараднички пројекат лозничких основних и средњих школа

Science on Stage Србија и Институт за модерно образовање представљају још један сјајан пример добре праксе у оквиру пројекта „Путем мудраца, љубављу и вером на делу, кроз сарадњу и заједништво, пратимо звезду до богомладенца”, који је настао као резултат сарадње лозничких школа ОШ „Вук Караџић”, економске школе, гимназије и ОШ „Анта Богићевић”.

Прочитајте шта о пројекту каже Сања Симић де Граф, наставница енглеског језика, педагошки саветник и координатор пројекта.

„Пројекат је осмишљен темељно и кроз тимски рад с намером да послужи као пример добре праксе који на првом месту истиче племенитост и оне људске вредности које желимо да развијемо код својих ученика како би израсли у боље људе. У складу са називом овог пројекта, месец дана испуњених разноврсним активностима које смо реализовали обухватају период од Ваведења до Божића. У овом пројекту ниједан ученик није био запостављен, већ су сви имали прилику да учествују и предлажу, а модел сарадње свештеника, вероучитеља, наставника, родитеља и спољашњег окружења, као и модел сарадње више школа, показао се као велика мотивација за ученике да у здравој компетитивној атмосфери развијају и показују своје таленте и способности. Колеге су кроз заједнички рад, пројекте, интегративну, пројектну и амбијенталну наставу, као и кроз сарадњу са родитељима и спољашњим окружењем изразиле задовољство оваквим начином рада.

Материјал који је пред вама је резултат труда свих учесника пројекта и подсетник да су сва деца добра онда када смо и ми добри,  када сви радимо заједно и сложно у њихову корист,  поштујући једни друге и  чинећи оно најбоље у домену своје одговорности. Пустимо децу да буду деца и да вођена нашим добрим примером израсту у лепо васпитане и племените људе. Не оптерећујмо их очекивањима, већ их научимо да препознају у себи своју посебност и своју способност. За то је неопходно много љубави и рада са њима, али и неупитне сарадње свих нас. 

Велику захвалност за пројекат дугујемо старешини Храма Светог Георгија у Зајачи о. Милану Андрићу, директорима Економске школе Милану Недељковићу, гимназије Дарку Несторовићу, Антине школе Весни Панић и наше школе Владану Андрићу, као и стручним сарадницима Вањи Јеремић, Јелици Павловић и Ђурђини Симић.

Захваљујемо нашој Епархији шабачкој на публикацији примера добре праксе, затим нашем сараднику катихети Браниславу Илићу и уреднику портала „Ризница литургијског богословља и живота”, Институту за модерно образовање, хоровима „Сабор српских просветитеља” из Бање Ковиљаче и „Сретење Господње” из Горње Ковиљаче, госпођама Мирјани Негић и Андријани Секулић, као и колегама из Митровачке гимназије Стефану Недићу и Наташи Недимовић.

И у овом нашем пројекту смо, као и до сада, имали несебичну подршку угледног професора протођакона др Радомира Ракића и лозничког свештеника о. Милоша Петровића.”

Ко су имплементатори пројекта

Вероучитељи о. Јован Секулић, ђакон Иван Негић, ђакон Бранко Митрић, ђакон Сретен Тадић, вероучитељица Драгана Деспотовић, наставник музичке културе протођакон Зоран Кокановић, наставница посластичарства Дејана Лазаревић, учитељице Зорица Јањић, Миланка Васиљевић, Мирјана Ћосић, Гордана Симић, Светлана Ђурић и Александра Стефановић, наставници српског језика Жељка Марковић, Слађана Осатовић и Љубиша Радовановић, наставник енглеског језика и помоћник директора Петар Косовац,  наставница италијанског језика Мирјана Марковић, наставници математике Драган Јовановић и Александра Деспотовић, наставница хемије Бојана Ковач, наставница биологије Слађана Живановић, наставник физичког Александар Томић и наставница енглеског језика и педагошки саветник координатор пројекта Сања Симић де Граф

Материјал из пројекта можете погледати на линкуhttps://anyflip.com/scxpd/ggck/.

Верујемо да ће вам користити нове идеје које су колеге представиле и да ће вас инспирисати за ваше часове и пројекте на којима радите.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email