Са нама се лакше и лепше учи

Припреме за обележавање Светског дана заштите животне средине

Средња економска школа у сарадњи са ОШ ,,Вук Караџић“ Лозница, а у плану су и сарадници из других школа, низом активности припрема се за обележавање Светског дана заштите животне средине који се обележава 5. јуна. У ОШ ,,Вук Караџић“ Лозница организована је изложба ученичких радова о екологији https://osvukloznica.edu.rs/izlozba-radova-i-uvod-u-dugorocni-projekt-svetski-dan-zastite-zivotne-sredine-u-saradnji-sa-srednjom-ekonomskom-skolom/, а у Средњој економској школи ученици су имали леп заједнички час основаца и средњошколаца као ученички пројекат ученика прве године о екологији кроз употребу вештачке интелинције и веб-алата Средње економске школе, а под менторством професорке биологије Гордане Васиљевић https://esloznica.rs/ucenicki-projekat-upotrebe-vestacke-inteligencije-i-veb-alata-na-casu-ekologije-kroz-medjuodeljensku-i-medjuskolsku-saradnju/ . У ОШ ,,Вук Караџић“ Лозница одржан је и угледни час ,,Живот  екосистему“ наставнице биологије Миланке Стефановић https://osvukloznica.edu.rs/ugledni-cas-biologije-2/

Ученице одељења I-3 Средње економске школе, Ива Тадић и Анита Лазић и њихова менторка, професорка биологије, Гордана Васиљевић урадиле су анкету о загађености животне средине, а у оквиру заједничког пројекта о екологији са ОШ “Вук Караџић”. У анкети је учествовало 49 испитаника различитог узраста и занимања (ученици старијих разреда Основне школе, ученици Средње економске школе, наставници и волонтери Канцеларије за младе).

Ово су само неке реализоване активности и у плану су многобројне активности и централна манифестација обележавања Светског дана заштите животне средне у јуну.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email