Са нама се лакше и лепше учи

ОТВОРЕНА ВРАТА ПРАВОСУЂА

У оквиру програма Отворена врата правосуђа, дана 7. марта 2024. године са почетком у 15.30 часова у Основном суду у Лозници, судници број 204 одржана је трибина на тему: „Насиље у породици“. Саговорници на задату тему били су: Ивана Пантелић, судија Основног суда у Лозници, Жељка Јанковић, психолог и руководилац Службе за заштиту деце и младих у Центру за социјални рад у Лозници, Сања Грујичић, специјални педагог и руководилац Службе за заштиту деце и младих у Центру за социјални рад у Лозници, Весна Везилић, јавни тужилац у Основном јавном тужилаштву у Лозници.  Модератор трибине био је Драгиша Ћалић, експерт за приступ правди пројекта „Правда за све“.

Ученици Средње економске школе, образовног профила Правно пословни техничар у пратњи професорки правне групе предмета, Марине Илић/Васић и Иване Веселиновић, такође су присуствовали реализацији ове значајне теме за наше друштво. Удружени на заједничком задатку елиминације насиља из свакодневног живота, циљ нам је едукација младих у смислу спознаје појма насиља, те спречавање појаве истог међу школском омладином. Одабрани су ученици трећег и четвртог разреда, јер поседују потребан степен знања на ову тему, као и дозу зрелости за поимање овог битног проблема.

Окупљеним учесницима и грађанима добродошлицу је пожелела председница лозничког Основног суда Милица Тодоровић. Она је нагласила значај бављења овом темом, и посебно истакла чињеницу да је у месецу посвећеном женама важно акценат ставити на насиље над женама  као једном од најраспрострањенијих облика кршења људских права.

 Заинтересовани грађани и грађанке имали су  прилику да поставе питања саговорницима и поделе своја искуства.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email