Са нама се лакше и лепше учи

Ликовна радионица „Еколошка карикатура“

У оквиру планираних активности обележавања Светског дана заштите живнотне средине, у четвртак 6.6.2024. од 12:30 до 14:00 часова у ОШ „Вук Караџић“ у Лозници одржана је ликовна радионица „Еколошка карикатура“. Реализатори радионице били су Љиљана Стојнић и Анђелко Тешмановић, наставници ликовне културе у ОШ „Вук Караџић“ из Липнице и Лознице и специјални гост, истакнути лознички карикатуриста Сава Бабић. Учесници радионице били су ученици ОШ  „Вук Караџић“ из Лознице, истоимене основне школе из Липнице, ученици „Вукове спомен школе“ из Тршића, ОШ „Петар Враголић“ из Љубовије и Средње економске школе из Лознице.

Циљ радионице је подизање свести ученика о потреби заштите животне средине. Ученици су у овој заједничкој активности имали прилику да уоче горуће еколошке проблеме савременог света и идејама и порукама својих карикатура изразе свој критички став ка тој теми.

Након завршетка и осталих планираних активности, ликовног и литерарног конкурса планирана је свеобухватна изложба продуката ученичког рада и њихово представљање широј локалној заједници.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email