Са нама се лакше и лепше учи

ХУМАНИТАРНА УТАКМИЦА

У недељу 27. новембра 2022. године са почетком у 19:30 часова у спортској хали „Лагатор“ у Лозници одиграла се хуманитарна утакмица између МРК Лозница и МРК Радник из Пожаревца.

Ова утакмица остаће упамћена по томе што се овом утакмицом од МРК Лозница опростио капитен Александар Митровић, што су домаћини остварили сигурну победу резултатом 37:23, али пре свега по већем и узвишенијем циљу који је имала ова утакмица, а то је хуманитарни карактер саме утакмице.

Утакмица је била хуманитарног карактера где су улазнице које су дељене имале сврху прикупљања средстава за адаптацију и опремање мултимедијалног кабинета за децу и ученике Средње економске школе у Лозници који имају потешкоће у развоју. Средња економска школа је једина средња школа на подручју града Лознице која едукује и има одељење за овакве ученике који се образују по образовном профилу „Сервир“. Циљ је био да се овим ученицима оплемени простор са новом белом таблом, новим телевизором, рачунаром и другим наставним училима како би им се обезбедили бољи услови за рад и боравак у школи.

Са прикупљеним средствима купљен је телевизор, нова бела табла, wifi звучник са микрофонима, нови компјутер, али ће и простор односно учионица у којој бораве бити окречена ведрим бојама.

Директор школе се захваљује свим ученицима Средње економске школе на иницијативи, Ученичком парламенту на реализацији акције, свим ученицима осталих школа који су допринели да ова акција оствари свој циљ, мушком рукометном клубу „Лозница“ и „Радник“, фирмама „Статор“ и „Паком“ који су такође допринели овој акцији.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email