Са нама се лакше и лепше учи

Час посвећен Драгославу Михаиловићу

„Није неопходно, али живот говори мало друкчије, обично се дешава да људи који су имали тежак живот онда имају шта да кажу и да испричају о томе шта су све преживели“, говорио је Драгослав Михаиловић, романописац, приповедач, сценариста, драматург и редован члан САНУ, који је преминуо 12. марта ове године.

Његово стваралаштво било је плодно, а романи преточени у позоришне представе и филмове. И данас се његова дела читају, изнова анализирају и проучавају. Нека од најпознатијих су: „Петријин венац“, „Чизмаши“, „Кад су цветале тикве“…

Заједнички час за неколико одељења, посвећен овом значајном књижевнику, одржан је 12. маја у свечаној сали Средње економске школе. Ученици одељења I3, I4, I5, II2 и II4 сазнали су значајне податке из биографије Драгослава Михаиловића, погледали  интервју са академиком и инсерт из филма „Петријин венац“. Уследио је и квиз. Представници присутних одељења такмичили су се у познавању романа „Кад су цветале тикве“. Школа је победнике наградила књигама.

Николина Јовановић, талентована ученица наше школе, нацртала је портрет Драгослава Михаиловића, те су се кроз овај час преплитале различите уметности.

Сарадња међу одељењима била је веома успешна, а ученици су радо учествовали у оваквом виду наставе.

Час су организовале Биљана Весић, Маја Спасојевић и Љиљана Николић, професорке српског језика и књижевности.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email