Са нама се лакше и лепше учи

ЗАЈЕДНО ЗА БОЉУ МЕЂУСОБНУ КОМУНИКАЦИЈУ

Ученице Средње економске школе Мирјана Ђорђевић и Тамара Максимовић, ученице одељења II3, покренуле су у октобру 2019.године акцију под називом “Заједно против вршњачког насиља”.
Кренуло је са анкетом о утицају медија на пораст испољавања насиља. Анкету су спровеле у свим одељењима од првог до четвртог разреда. Након обраде резултата анкете уследила је презентација, као и радионица о вршњачком насиљу за ученике првог и другог разреда. Циљ радионице је био да се ученици зближе и побољшају своје међусобне односе.
Ове ученице периодично одржавају радионице у одељењу I-5 (Пословни администратори), а циљ је усмеравање у позитивном правцу комуникације међу ученицима и да схвате да не могу доносити мишљење о особи коју знају тек пар минута. Радионица обухвата три сегмента: представљање, давање комплимента,креирање целовите слике. Ученици имају прилику да увиде да сваки дан могу некоме да улепшају дан, али такође и да схвате да не могу доносити закључке, који су обично погрешни, за врло кратко време.
Све ово одржано је и у неколико одељења ученика трећег и четвртог разреда. Наставиће се убрзо и у осталим одељењима.
Након ове радионице, ученице Мирјана Ђорђевић, Тамара Максимовић и Емилија Новаковић из истог одељења, кренуле су са предавањем ,,Заједно против болести зависности“. То није било класично предавање, већ је замишљено и реализовано кроз разговор и интеракцију предавача И слушалаца. Разговори су вођени на тему алкохолизма, конзумирања цигарета и коришћењу наркотика (дрога).
Презентације се врше у свим одељењима, а наставиће се и у другом полугодишту. Већина ученика се прикључила и активно учествовала у свим разговорима.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email