Konobar (3 stepen, 15 učenika)

Nazi vkvalifikacije:  Konobar
Područje rada: Trgovina, ugostiteljstvo i turizam
Nivo kvalifikacije: III
Trajanje obrazovanja: tri godine
Svrha kvalifikacije: usluživanje gosta hranom i pićem

Tokom trogodišnjeg školovanja, kroz veliki broj časova praktične nastave učenici se obučavaju za profesionalni rad u različitim vrstama ugostiteljskih objekata, tačnije osposobljavaju se za kompletan prijem, prihvat i kvalitetno usluživanje gostiju u ugostiteljskim objektima.

Odgovornosti konobara:

  • Primanje narudžbine od gosta
  • Prenošenje narudžbine osoblju
  • Postavljanje stolova
  • Pospremanje stolova nakon upotrebe
  • Ispostavljanje računa
  • Naplata usluga

Ciljevi stručnog obrazovanja

Cilj stručnog obrazovanja za obrazovni profil konobar je osposobljavanje učenika za usluživanje gosta hranom i pićem.
Učenici   se osposobljavaju za:

– primenu teorijskih znanja u praktičnom kontekstu;
– efikasan rad u timu;
– preuzimanje odgovornosti za vlastito kontinuirano učenje i napredovanje u poslu i karijeri;
– blagovremeno reagovanje na promene u radnoj sredini;
– prepoznavanje poslovnih mogućnosti u radnoj sredini i širem socijalnom okruženju;
– primenu sigurnosnih i zdravstvenih mera u procesu rada;
– primenu mera zaštite životne sredine u skladu sa konceptom održivog razvoja;
– upotrebu informatičke tehnologije u prikupljanju, organizovanju i korišćenju informacija u radu i svakodnevnom životu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email