ZAJEDNO ZA BOLJU MEĐUSOBNU KOMUNIKACIJU

Učenice Srednje ekonomske škole Mirjana Đorđević i Tamara Maksimović, učenice odeljenja II3, pokrenule su u oktobru 2019.godine akciju pod nazivom “Zajedno protiv vršnjačkog nasilja”.
Krenulo je sa anketom o uticaju medija na porast ispoljavanja nasilja. Anketu su sprovele u svim odeljenjima od prvog do četvrtog razreda. Nakon obrade rezultata ankete usledila je prezentacija, kao i radionica o vršnjačkom nasilju za učenike prvog i drugog razreda. Cilj radionice je bio da se učenici zbliže i poboljšaju svoje međusobne odnose.
Ove učenice periodično održavaju radionice u odeljenju I-5 (Poslovni administratori), a cilj je usmeravanje u pozitivnom pravcu komunikacije među učenicima i da shvate da ne mogu donositi mišljenje o osobi koju znaju tek par minuta. Radionica obuhvata tri segmenta: predstavljanje, davanje komplimenta,kreiranje celovite slike. Učenici imaju priliku da uvide da svaki dan mogu nekome da ulepšaju dan, ali takođe i da shvate da ne mogu donositi zaključke, koji su obično pogrešni, za vrlo kratko vreme.
Sve ovo održano je i u nekoliko odeljenja učenika trećeg i četvrtog razreda. Nastaviće se ubrzo i u ostalim odeljenjima.
Nakon ove radionice, učenice Mirjana Đorđević, Tamara Maksimović i Emilija Novaković iz istog odeljenja, krenule su sa predavanjem ,,Zajedno protiv bolesti zavisnosti“. To nije bilo klasično predavanje, već je zamišljeno i realizovano kroz razgovor i interakciju predavača I slušalaca. Razgovori su vođeni na temu alkoholizma, konzumiranja cigareta i korišćenju narkotika (droga).
Prezentacije se vrše u svim odeljenjima, a nastaviće se i u drugom polugodištu. Većina učenika se priključila i aktivno učestvovala u svim razgovorima.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email