Кад не поштујемо правила, онда... Маријана Јевтић II-3

Сви људи на овом свету су исти и једнаки, барем би тако требало да буде. Разликујемо се само по карактеру, васпитању, уверењу… Уместо да једни друге допуњујемо својим различитостима, у нашој земљи и нашем друштву све иде мало тежим путем, наопако.

Правила постоје да би смо их поштовали и за све нас она су иста. Међутим, за оне бахате, умишљене, који све знају и који се никог не боје, јер наравно имају некога иза себе,  та правила не важе. Због таквих, последице сноси читаво друштво али не и они који су за то криви. Ако се договоримо нешто да урадимо довољно је да само двоје одустане или бојкотује, тај договор и све пропада. И уместо да у нама победи наш српски инат и жеља да урадимо нешто добро побеђује наша поводљивост, јер све што не мораш ти, не морам ни ја. Родитељи то подржавају, друштво не реагује и све иде странпутицом. Нико неће да прихвати одговорност, да је за нешто крив, правдајући се лошим законом и глупим правилима. Често смо сведоци, у својој непосредној околини, да многи од нас раде по својој вољи, повређујући друге, тако што грабе само за себе, а ниједног тренутка се не запитају да ли тако неко дете има шта да једе. Све је више њих који раде против реда и закона, али ја сам од оних који мисле да је правда спора али ипак достижна.

Довољно је само да се измене нека правила и закони, да почнемо да их примењујемо и поштујемо. Наш патријарх Павле говорио је ,,Будимо људи”, зар је то тешко, питам се ја? Поштујмо људе без обзира на веру, језик и закон.

 

Маријана Јевтић II/3

Средња економска школа

Лозница

 

Share

Распоред часова за ученике I полугодиште 2018/2019

Распоред часова за наставнике I полугодиште 2018/2019 + Распоред дежурних наставника

Распоред смена прво полугодиште 2018/19:

I и II разред прва смена

III и IV разред друга смена

Сви ученици одељења сервир су прва смена

* Распоред звоњења

 * Програм заштите ученика од насиља, злостављања и занемаривања.

* Уколико сте изложени било ком облику насиља у школи можете то пријавити на e-mail адресу:    stopnasilju.esloznica@gmail.com

* Пословник о раду ученичког парламента можете преузети овде.

* Распоред писмених задатака и контролних вежби за прво полугодиште школске 2018/19 можете погледати овде.