Крв живот значи - Јелена Терзић

 

Волела га је, потајно посматрала и била спремна да све време света посвети само њему. Ни један други је није интересовао, живела је само за њега, а он...он је све то знао, али то му није било битно. Није обраћао пажњу на њу. Била је младја од њега, а њега су интересовале старије девојке. Понекад јој је давао наду и пуштао је да полети, али је убрзо показивао своје право лице и учинио да она тако јако „тресне“ о земљу, да се чинило да се њено повредјено срце никад неће опоравити. Ипак...подносила је сав тај бол, трпела је то што га стално видја са другим девојкама и идаље се потајно надала. Уместо да почне да га мрзи, из дана у дан га је волела све више...а онда...

Онда се десило нешто што нико није могао очекивати...почела је да осећа различите тегобе. У почетку је мислила да је то од стреса и није хтела да забрињава родитеље, али то није престајало, сваки дан јој је било све горе. Морала је да каже родитељима. Лекарским анализама је утврдјено да болује од леукемије.-То је био шок!

Њен живот није био нимало лак, али тек сада је потпуно изгубила наду.

Због болести је престала да иде у школу,а њено одсуство натерало је једину особу до које јој је стварно, истински стало,дечка ког је волела, а који јој никад није придавао значај, да примети љубав... сада, кад је није видјао, недостајала му је. Сваки дан је све више осећао тугу, осећао је колико му је она, уствари, значила. Ипак, он је био старији, познати фраер, а она само једна заљубљена клинка...

Пролазиле су недеље, а он је није видео, сваки дан му се чинио као година. На крају је ипак морао да скупи храброст и оде до њене куће.- Није ни слутио да је она тако озбиљно болесна, а када су му њени родитељи рекли, то је за њега био шок... Тек тад, кад је схватио да може да је изгуби и да, ако је изгуби, да је неможе вратити, схватио је и колико је, уствари, воли и колико му је стало до ње.

А она...иако тешко болесна, и без наде, јер нису могли да пронадју донора коштане сржи, и даље га је волела. Стално је држала његову слику пос јастуком, а кад јој је било најтеже, грлила је и љубила ту слику, како би бар на тај начин осетила његово присуство. – Није ни слутила да и он њу воли и да му је стало до ње, да ће он све чинити само да је не би изгубио.

Он, чим је сазнао, купио је најлепше цвеће и цвећари и отишао код ње у болницу, медјутим, лекари нису дозвољавали посете...ипак нису могли да га зауставе. Утрчао је код ње у собу...и,угледао, након недеља чежње, те очи које су га, до тад, увек гледале с чежњом и тугом,очи које су због њега милион пута плакале, и девојку која га је волела више од свега. Тад је она за њега била најлепша девојка на свету, иако је коса почела да јој опада од терапије. Она га је избезумљено гледала и није могла да верује – недостижни дечко ког је увек понизно гледала и потајно волела, стоји пред њом, због ње је дошао. Стидела се због опадања косе, стидљиво је навлачила капу, док јој са лице црвенело од стида, а опет, с друге стране, била је толико узбудјенада није могла да изусти ни једниу једину реч. Неко време су се гледали, обоје срећни и усхићени због тог сусрета, а онда јој је он пришао и загрлио је... загрлио је толико јако, као да је никад неће пустити. И лекари, и сестре, сви су их гледали, и, одједном, сви су почели да аплаудирају... Коначно се десило нешто лепо у животу те, до сад тужне и веома усамљене девојке... Коначно је добила жељу да живи. Ипак, иако срећна и са дечком који је воли, који се не одваја од ње и који напрестано брине о њој, постојао је проблем – није било донора коштане шржи, а времена је било све мање, болест је све више напредовала...умирала је нада и скоро да више нико није ни мислио да ће она преживети... Једино он није одустајао, решио је да сам покуша да буде донор и дао је узорак. Наследили су дани чекања резултата анализе, сви су изгубили наду, чак и она, мислили су да нема спаса, али он то није хтео да прихвати, веровао је да ће се она извући...

А онда... Стигли су резултати, њихове коштане сржи се поклапају! Он може бити донор! То је била најлепша вест коју су у том моменту могли да добију! То је било најлепше што је могло да им се деси!

Убрзо су извршене и последње припреме и трансплатација је успешно обављена. Прошли су месеци терапија, он је све време био уз њу, и захваљујући његовој љубави и подршци, она де излечила, а он је био срећнији него икад. Коначно су могли да буду заједно и уживају у својој љубави, која је, након свега што су заједно преживели, бивала све јача, а њих двоје све срећнији.

И тако се болан и јако тежак живот јевне девојке претворио у најлепшу бајку, какву никад нико не би могао написати. – Ипак, ту бајку нису писали писци, већ живот, а живот пише чудне странице, странице чији садржај никад нико на би могао ни да наслути.

                                                                                      ЈЕЛЕНА ТЕРЗИЋ   I-2

 

 

Share

Распоред часова за ученике I полугодиште 2018/2019

Распоред часова за наставнике I полугодиште 2018/2019 + Распоред дежурних наставника

Распоред смена прво полугодиште 2018/19:

I и II разред прва смена

III и IV разред друга смена

Сви ученици одељења сервир су прва смена

* Распоред звоњења

 * Програм заштите ученика од насиља, злостављања и занемаривања.

* Уколико сте изложени било ком облику насиља у школи можете то пријавити на e-mail адресу:    stopnasilju.esloznica@gmail.com

* Пословник о раду ученичког парламента можете преузети овде.

* Распоред писмених задатака и контролних вежби за прво полугодиште школске 2018/19 можете погледати овде.