Кувар (3 степен, 10 ученика)

 

Од школске 2012/13. године образовни профил кувар школује се по новом наставном плану и програму.

 

Радне компетенције кувара:

  •  Припрема, сервира и декорише – предјела (хладна и топла), салате и зимнице, супе, чорбе и потаже, готова јела, јела по поруџбини, јела са роштиља, јела од риба, варива и прилоге, основне посластице;
  • Саставља јеловник и мени карту;
  • Израђује основне калкулације
  • Уче организацију и припремање различитих облика свечаних пријема.

kuvariПо завршеном образовању за овај профил, ученик ће бити у стању да:

  •  одржава намирнице у исправном стању;
  • врши термичку и механичку обраду намирница;
  • припрема јела;
  • сервира и декорише јела

 



Поред теоријске наставе и часова вежби у школи, ученици који се школују у образовном профилу кувар се упућују и на практичну наставу у ресторане и хотеле.

 

Часови вежби и практична настава заступљени су у току целе школске године, два до три дана недељно, а професионална пракса у првом и другом разреду може се реализовати и током летњег распуста.

 

У школи постоји специјализован кабинет куварства у коме ученици обављају праксу.

 

Занимање кувар је тражено и популарно занимање, јер омогућава лакше долажење до посла, како у земљи тако и у иностранству. Уз постојећи тренд приказивања и усавршавања куварских знања и вештина овај профил из године у годину привлачи све више ученика.

 

Такође, након завршетка школовања кувари могу наставити школовање на Високим струковним школама.



 

Детаљније...

 

Share

Распоред смена прво полугодиште 2017/18:

I и II разред прва смена

III и IV разред друга смена

ученици одељења сервир су прва смена

* Распоред звоњења

 * Програм заштите ученика од насиља, злостављања и занемаривања.

* Уколико сте изложени било ком облику насиља у школи можете то пријавити на e-mail адресу:    stopnasilju.esloznica@gmail.com

* Пословник о раду ученичког парламента можете преузети овде.

* Распоред писмених задатака и контролних вежби за прво полугодиште школске 2017/18 можете погледати овде.