Кулинарски техничар (4 степен, 30 ученика)

Брине о асортиману, правилном руковођењу и хлађењу пића до одговарајуће температуре.

Врши обраду свих врста меса, риба и хладних прерађевина, поврћа, тестенина и декоративних намирница.

kulinarski tehnicar

Врши финализацију јела (одређивање боје, ароме, густоће и специфичности).

Прати, бланшира, кува, пржи, припрема и гарнира јела.

Врши декоративно слагање јела, преливање умаком и дресинг јела.

Врши надзор и одржавање температуре готових јела.

Врши порционисање и дистрибуцију готових јела из кухиње.

Врши требовање намирница биљног и животињског порекла, те утврђује квантитет и квалитет намирница.

Припрема инвентар за сервирање јела, примање наруџбина, контролу реализације, саобраћај и закључно стање, евиденцију средстава рада.

Организује припрему производње, контролу документације, даје упуте и отклања недостатке.

Припрема дневне и недељне планове кухиње.

Врши израду норматива и калкулација за све врсте јела.

Утврђује рецептуре за припремање јела и заштиту хране у ратним условима.

Координира рад кухињских радника.

Прима и по могућности решава жалбе гостију.

Одржава контакте са рецепцијском службом у вези са заједничким услугама које гости користе (групни и индивидуални аранжмани).

Утврђује хигијенско-техничке услове просторија, опреме и запослених радника кухиње.

 

Share

Распоред смена прво полугодиште 2017/18:

I и II разред прва смена

III и IV разред друга смена

ученици одељења сервир су прва смена

* Распоред звоњења

 * Програм заштите ученика од насиља, злостављања и занемаривања.

* Уколико сте изложени било ком облику насиља у школи можете то пријавити на e-mail адресу:    stopnasilju.esloznica@gmail.com

* Пословник о раду ученичког парламента можете преузети овде.

* Распоред писмених задатака и контролних вежби за прво полугодиште школске 2017/18 можете погледати овде.